Magyar English Deutsch Pусский


Vadász lőtt meg egy fiút Kengyelnél

MEGJELENÉS DÁTUMA

2012. 11. 05.

ROVAT

Aktuális

szerző

MTI

Vadászlap

Könnyebben megsérült egy 16 éves fiú, akit egy olasz vendégvadász sebesített meg véletlenül Kengyel külterületén – közölte Veres Éva, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

A 71 éves olasz férfi szombaton társaival együtt vett részt vadászaton. Egy bokor takarása miatt nem észlelte a mögötte lévő hajtót, és sörétes puskából leadott lövéssel megsebesítette a helybeli fiút. A fiatal nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. A rendőrség az ügyben foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indított eljárást. Az olasz állampolgárt őrizetbe vették, a vadászat során használt fegyvert lefoglalták.

vadászbaleset, olasz vadász, Kengyel, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Veres Éva, hajtó, hajtás

Hozzászólások

2012. 11. 07. 13:05 Farkas Tibor

Az elmúlt húsz évben a bekapott sörétek zömében hazaiaktól származtak. Nem kellene ennyire felfújni az ügyet. 36 g apró sörét sokszor máshová is elpattog az erdőben még szabályos lövés leadáskor is. Nem náció függő a baleset. Javaslok megtekinteni néhány fácántelepi vadászatot, ahol újgazdag hazaiak vadásznak friss papírok birtokában. Itt a vadászatvezető öregszik egy évet, amire vége a vadászatnak...

2012. 11. 07. 12:35 Stüszi

Szép napot! Egyetértek "Olaszkerülő"-vel. Minap olvastam valahol, hogy Olaszországban az idei vadászidény megnyitása óta 17 (lehet hogy halálos) vadászbaleset történt! A kabátomban nekem is van pár szem olasz sörét egy nyúlvadászat emlékeképp. De azt hiszem, mi is hibásak vagyunk, nem követeljük meg tőlük a biztonságos vadászatot. Csak egy példa: a "Fishing & Hunting" csatornán játszanak egy filmet olasz vendégvadászokkal, valahol az Alföldön. Őzre vadásznak, kilométerekre lövöldöznek, a horizonton álló vadra is. Hajmeresztő! De a legérdekesebb az, hogy úgy nyilatkoznak, azért szeretnek Magyarországra járni vadászni, mert Ausztriában nem engedik őket 200 méternél messzebb lőni. Hát ennyi!

2012. 11. 07. 09:06 Pólik Sándor

Kedves Balázs! Először is köszönjük az első kézből való tájékoztatást. Nem bizalmatlanságból, csak a teljesség kedvéért kérdezem: a balesetvédelmi oktatás (és dokumentálása) megtörtént? Volt az eset után szondáztatás?

2012. 11. 07. 05:39 Szujó Balázs

Örülök, hogy mindenki felfigyelt a hírre! A vadászatvezető ÉN voltam. A hajtó a vadásztól kb. 35-40 méterre állt. Mezei nyúlra adott le a vadász lövést, egy szál sörét egy vadrózsa bokor vastagabb ágán pattant meg, és a hajtó észre sem vette, hogy megsebesült. Amikor vége lett a hajtásnak, akkor mondta el, hogy érzett egy ütést a fején. Odamentem, megnéztem, és látszott rajta egy gyenge vérzés, ekkor leállítottam a vadászatot. A kiérkező mentős sem látott többet, mint én, de a terepjáróval kivittem a mentőig, ott átült. Kb. 30 perc múlva kiengedték a kórházból, felületi hámsérülés keletkezett, amit sem varrni, sem műteni nem kellett. Másnap a srác kint volt a vadászaton. Ha valakinek van még kérdése, szívesen válaszolok. Tulajdonképp ha fedett helyen vadásztok, és felrepül egy fácánkakas, egy ágról visszapattanó sörétszem is okoz ilyen vagy még komolyabb sérülést, főleg ha -10 fok van és meg van fagyva az arcunk.

2012. 11. 05. 23:04 Olaszkerülő

Az olasz az ilyen: ami tollas, szőrös és mozog, arra zsigerből lő. Nem számít a környezet, körülmény, csak szóljon a puska minél jobban. Mindig a szomszéd vadász felé fordítja a puska csövét, aztán vagy lesz baleset, vagy nem... Egyszer vadásztam olaszokkal komolyabb nyúlvadászaton, akkor is baleset miatt le kellett fújni a hajtást. Hála Istennek már csak egy utolsó kontrázás lett volna hátra, nagyjából a vége felé járt a vadászat, ami ezt a kellemetlenséget leszámítva nagyon jó, eredményes volt.

2012. 11. 05. 18:09 fb

Folytatódik az olaszhadjárat:). Azért ez az mti-s hír elég hiányos. Fácánra vagy nyúlra adta le a lövést? Milyen távolt volt a srác a pasastól? Hol volt ilyenkor a vadászatvezető, mert ha "tűzközelbe" ér a hajtósor nem kellene leállítania hajtást, vagy figyelmeztetni a vadászokat, hogy pl. csak a toronykakasok lőhetőek! És még folytathatnám a kérdéseket...Szóljon hozzá!  (A személyeskedő sértegetéseket és trágárságokat töröljük, a helyesírási hibákat javítjuk!)

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!Fekete István - Pepi-kert
Dr. Bán István - Az X-es
Hunters Video - Die Welt des Rehbocks DVD
Ifj. Ugrósdy Péter - Dúvadazzunk! (A szarka, szajkó és a szürke varjú vadászata)
Achim Samwald - Aszalás, szárítás - Gyümölcsök, zöldségek, fűszerek
Fekete István - 21 nap - Csend
Török András Mátyás - Pókhálók Aggtelektől-Zsámbékig vadásztam
Baumann, Doris - A kölyökkutya
Takács Viktor - Hegyi vadászataim - Hidvégi Béla vadászélete II. rész
Blaumann Ödön - Őzbak bírálat II. DVD
Támogatott böngészők: Chrome (itt letölthető), Mozilla Firefox (itt letölthető)